Solidhus i kungsbacka AB bygger i exklusivt område i Särö

Ca 90-100 nya lägenheter i Särö centrum blir nu resultatet av ett samarbete mellan AB Hundra Fastigheter, Järngrinden och Mjöbäcks Entreprenad som tillsammans utgör kosortiet Solidhus i Kungsbacka AB. Konsortiet vann markanvisningstävlingen som Kungsbacka kommun utlyst för det centrala och attraktiva området, ett stenkast från havet.

Det kommer att byggas både bostadsrätter och hyresrätter i området där bostadsrätterna står för 2/3-delar och hyresrätterna för 1/3-del. Storleken på lägenheterna varierar mellan 2 -4 rum och kök fördelat enligt följande, 2:or- 25%, 3:or-50% och 4:or- 25%. Detaljplanearbetet pågår och sannolik projektstart blir under 2016.

-Vi planerar för bostäder som passar in i den lite lantliga karaktär som präglar Särö. Husen får radhuskänsla och fasadernas ytskikt och kulör kommer att skifta mellan de olika huskropparna. På så sätt behåller vi ett småskaligt intryck som fungerar väl i omgivningen.

Särö ligger på bekvämt pendelavstånd till såväl centrala Göteborg som Kungsbacka, en region där efterfrågan på bostäder är mycket stor. Parallellt med att Kungsbacka kommun vill bygga fler bostäder, planerar kommunen för en genomgående upprustning av Särö centrum med bland annat nya vägar och förbättrad kollektivtrafik.

Compare listings

Compare